OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Runhild blir ny rektor

Runhild Kjeldaas. Kvinne med hav i bakgrunnen. - Klikk for stort bildeRunhild Kjeldaas er den nye rektoren ved Brønnøysund videregående skole.

Runhild Kjeldaas (52) har takket ja til å bli ny rektor ved Brønnøysund videregående skole, og etterfølger dermed Sylvi Halseth som nylig har tiltrådt stilling som rektor ved Sandnessjøen videregående skole.

Runhild Kjeldaas er opprinnelig fra Vestfold. Hun kommer nå fra stilling som avdelingsleder ved Kvinnherad videregående skole i Vestland fylkeskommune, hvor hun er leder for studiespesialiserende/fellesfag og administrative fellestjenester. Runhild har variert bakgrunn fra både offentlig og privat virksomhet, de siste årene fra stillinger innenfor ledelse, administrasjon og HR. Hun har blant annet vært personalleder i Audnedal kommune, og administrasjonsleder ved Kvinnherad videregående skole.  

- Runhild er en trygg, lyttende og målrettet leder med høyt fokus på relasjonsbygging og utviklingsarbeid. Med sin varierte bakgrunn og faglige dyktighet vil hun kunne bidra godt til skolens videre utvikling til det beste for elevene og de ansatte, sier fylkesdirektør for kompetanse og utdanning, Nina Ellingsen Høiskar.

Kjeldaas er utdannet med bachelorgrad i historie, mastergrad i ledelse fra Handelshøgskolen BI, praktisk-pedagogisk utdanning samt nordisk språk og litteratur. Hun fullfører i februar 2023 den nasjonale rektorutdanningen ved NHH. 
- Jeg ser virkelig fram til å bli kjent med skolen, elevene og de ansatte. Sammen skal vi fortsette å jobbe for et trygt og inkluderende skole- og læringsmiljø, en god opplæring for elevene og videreutvikle skolen i tråd med elevenes og samfunnets behov. Jeg ser også fram til å bli kjent med og samarbeide med kommunen, næringslivet og andre bidragsytere i lokalsamfunnet. Jeg gleder meg dessuten til å oppdage og utforske alt det Brønnøysund og Helgelandskysten har å by på, sier nytilsatt rektor Runhild Kjeldaas.

Berit Aasberg er konstituert som rektor fram til Runhild Kjeldaas tiltrer stillingen.