OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Toppidrett - for deg som liker idrett!


Er du interessert i fotball og håndball kan du ta det som et eget fag på Brønnøysund videregående skole.

I faget inngår trening to dager i uka kl.07:00 – 8:30. Toppidrett er et fem-timers programfag. Du kan ta toppidrett uansett hvilket utdanningsprogram du tar.

Skolen har tilgang på gode treningsfasiliteter som kan brukes både i skoletiden og på fritiden. Treningen er delt 50/50 med basistrening - som styrke, utholdenhet, spenst, koordinasjon - og spillerutvikling i sin idrett. Vi lærer å sette utøverne i stand til å ta ansvar for egen utvikling - både mentalt og fysisk.

Vi har dyktige trenere med lang erfaring. Finn Bredo Olsen er trener for fotball. Han har vært trener og spiller i BIL, spillerutvikler i Lyn og trener for Stabæks junior og rekruttlag. Han var også med i teamet rundt Norges U19 og U20-landslag.

Julie Slapø Moe har master i kroppsøving og har ansvaret for håndballutøverne på toppidrett. Selv har hun spilt for Sverresborg, Flisa, Grue og Elverum i andre- og tredjedivisjon. Hun er også trener for BILs damelag.

Det går buss fra Sømna på morgenen, slik at det er mulig å delta også for elevene som bor innover land.