OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Skjønnlitterært program og fordypningsoppgave

I følge læreplanen i norsk skal elevene på vg3 ha to store fagoppgaver:

• et skjønnlitterært program
  • en fordypningsoppgave.

Start tidlig med å tenke på hva som interesserer deg, og hva du vil skrive om. Vi hjelper deg med å skaffe den litteraturen du trenger, og du kan låne stoffet frem til oppgaven er ferdig.

Det er mange innfallsvinkler til et skjønnlitterært program. Her finner du kanskje noen tips:

Her er flere gode nettsider som kan være til hjelp:

• Hva skal jeg skrive om? Temaliste fra Stavanger bibliotek
  • Emner i skjønn ung voksen & voksen. Emner i skjønn gir deg forslag til bok- og filmopplevelser i over 200 emner. Det legges særlig vekt på å få med bøker og filmer som behandler sentrale temaer i Kunnskapsløftet og vanlige fordyningsoppgaver hos elever i videregående skole. Inneholder både nye bøker og klassikere.Spør bibliotekaren etter brukernavn og passord.
  • Temabank - Senja videregående skole - bibliotekets blogg om fordypningsoppgaven
  • Hvordan lage en problemstilling? Film fra biblioteket på Gjøvik høgskole.
  • Hjelp til fordypningsoppgaven fra Deichmanske bibliotek emneliste og gode artikler.
  • Fordypningsoppgave på NDLA
  • Norske og nordiske tidsskriftartikler Finn artikler til bruk i oppgaven
  • BS Noveller og eventyr. Her får du svar på hvem som har skrevet novellen/eventyret, hvilke noveller/eventyr en bestemt forfatter har skrevet og hvilke bøker novellen/eventyret finnes i - og du kan søke etter noveller/eventyr på bestemte språk, i ulike medietyper og til forskjellige målgrupper. Spør bibliotekaren etter brukernavn og passord.
  • Basen Atekst inneholder artikler skrevet av journalister i svært mange aviser og forskjellige tidsskrifter. Denne tjenesten får du bare tilgang via skolens nettverk/IP-adresse.
  • Filmstudieark fra Norsk filminstitutt.