OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Skolestart skoleåret 2021 - 2022

Åse Møller Første skoledag er mandag 23. august. Velkommen til et nytt skoleår!

Oppmøte første skoledag

• VG1-elever møter kl 8:30

• VG2-elever møter kl 9:30

• VG3-elever møter kl 10:00

Møt opp utenfor hovedinngangen.

Velkomstbrev

Besøkskveld

Hvis elever og foresatte ønsker å komme innom skolen før oppstart er dere velkommen søndag 22. august mellom klokken 18:00 og 20:00. Da får du/dere mulighet til å bli kjent med skolebygget, ta en prat med en av oss fra BVS eller bare ta en kopp kaffe og kake i skolens kantine.

Låne lærebøker og PC-avtale

Alle VG1-elever må signere avtale om leie av elev-PC og læremidler. Avtalen må være signert før du får utdelt pc og lærebøker. For elever under 18 år må foresatt signere. For nye VG2 og VG3-elever må avtalen leveres skriftlig. Skjema kan hentes i resepsjonen eller biblioteket.

Feidepassord

Du får tilsendt et Feide-brukernavn på SMS. Deretter lager du ditt passord i passordportalen. Feide-brukernavn og passordet brukes alle årene du går på skolen.

Skoleskyss

Hvis du trenger å ta buss eller båt til skolen må du søke om skoleskyss hvert år. Du bruker samme kort gjennom hele skolegangen, så ta godt vare på det. Hvis du har hatt skoleskyss på ungdomsskolen kan du bruke det samme kortet. Mer info om skoleskyss finner du her.

Dysleksi

Brønnøysund vgs er dysleksivennlig skole. Har du dysleksi eller andre lesevansker og bruker program som Lingdys eller andre, er det veldig fint om skolen får tilgang til lisensen din før skolestart. Informasjon om tilrettelegging på prøver og hvem du kan kontakte vil du også få i løpet av de første dagene på skolen.

Stipend og lån

Du kan søke stipend og lån hos Lånekassen så snart du har takket ja til skoleplassen.

Hybelboere

Det er viktig for oss at dere elever trives og at foresatte kan være trygge på at ungdommene er ivaretatt. Miljøtjenesten følger opp hybelboerne ved å arrangere hybelkurs og dra på hybelbesøk. Hybelboere kan også selvsagt ta kontakt med miljøtjenesten ved behov for hjelp eller en prat. Mer info om oppfølging av hybelboere kan du lese her.

Skolen har ikke egen hybelformidling, men du kan følge med på boligleiegrupper på Facebook og i Brønnøysunds Avis eller sette inn din egen annonse i avisa. Har du ikke fått hybel ved skolestart kan du kontakte Miljøtjenesten ved skolen på telefon 75 65 36 31.

Digitalt skolebevis

Skolen har digitalt skolebevis på mobil gjennom appen PocketID. Det digitale beviset fungerer både som skolebevis og lånekort på biblioteket.

Last ned PocketID her:
PocketID for iphone
PocketID for android

Les mer om digitalt skolebevis her.

Elevdataskjema

Vi sender med elevene et elevdataskjema som vi ber om å få tilbake ferdig utfylt. Denne informasjonen bruker vi for å legge inn korrekt kontaktinformasjon til elever og foresatte slik at vi får lagt foresatte inn i iskole og Transponder. Elevdataskjema kan du også finne digitalt her. (PDF, 442 kB)

Foresatte

Vi anbefaler foresatte å følge med på elevens fravær, prøvetidspunkt og karakterer på Iskole. Vi bruker transponder til kommunikasjon mellom elever og foresatte. Dere som er nye som foresatte, vil bli lagt inn i transponder og få tilsendt passord til iskole på e-post etter at elevdataskjema (PDF, 442 kB)er levert. Mer info til foresatte her.

Smittevern

Vi er på grønt nivå i forhold til trafikklysmodellen. Det betyr at skolehverdagen gjennomføres tilnærmet normalt, og det er ikke behov for organisering i kohorter. Det vil fremdeles være noen smitteverntiltak:

• Ingen syke skal møte på skolen, selv med milde symptomer.
  • Det er viktig å holde avstand der det er mulig. Unngå håndhilsning og klemming.
  • Normalt renhold og god håndhygiene

Vi gleder oss til å treffe dere. Velkommen til Brønnøysund videregående skole!